reklama

Nagrodzili starachowickie słodycze

Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość wyrobów z oferty P.W. "MAT". : Morele doskonałe i Śliwka w czekoladzie tej firmy zdobyły certyfikaty jakości "Doceń polskie" i tytuły TOP PRODUKT. Oznacza to, że wyroby otrzymały maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

Do udziału w certyfikacji żywności programu "Doceń polskie" zakwalifikowano 232 produkty. Jednym z laureatów audytu jest P.W. "MAT" Marzena Tkaczuk. Loża Ekspertów programu "Doceń polskie" przyznała znaki jakości i tytuły TOP PRODUKT dwóm propozycjom firmy ze Starachowic. Nagrodzone zostały: Morele doskonałe i Śliwka w czekoladzie. Sukces producenta jest tym większy, że Śliwka w czekoladzie została nagrodzona ponownie. Po raz pierwszy wyróżniono ją blisko 2 lata temu, podczas XVIII atestacji żywności.

Celem programu "Doceń polskie" jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu "Doceń polskie" zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów.

(az)

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ